Rani & Lander

Rani & Lander

NIEUWBOUWWONING

Rani en Lander keken samen uit naar hun nieuwe woning en verhuisden als kersvers gezin van drie. Net vóór ze hun intrek namen in Knesselare werd zoontje Mads geboren. Al het geluk kwam plots samen in die eerste weken van april.

“En zeggen dat we bijna onze woondroom hadden opgegeven, tot we bij Danneels terechtkwamen”, glimlacht de kersverse mama.   

“Dit is echt een huis zoals we het wilden. Net dat was zo prettig bij Danneels. 
We kregen de vrijheid om veel zelf te kiezen.”

Lander
.d Klantenverhaal Rani & Lander

“Tien dagen na de oplevering zijn we hier komen wonen”, blikt Lander terug op die drukke periode in het voorjaar van 2023. “We hebben boven nog laminaat gelegd en de muren een primerlaag gegeven, zodat we in alle rust konden verhuizen en ons konden focussen op de eerste weken met ons zoontje.”

Het prille gezinnetje zit met twinkelende ogen aan tafel. In de woonkamer ligt Mads te slapen in zijn babypark. Het letterbord op één van de wandplanken verwijst naar dat bijzondere moment van de geboorte. Een houten laddertje met groene plantjes maakt het geheel compleet. Rani en Lander hebben hun moderne woning ook binnenin hedendaagse accenten gegeven.   

Leuk hoe alles hier bij elkaar past

“Dit is echt een huis zoals we het wilden. Een keuken naar onze goesting met veel kastruimte, een stalen glazen deur naar de hal en een parkettegelvloer. Dat wilden we absoluut, want het is mooi en onderhoudsvriendelijk. Het zorgt voor een warme uitstraling. Dat vonden we zo prettig bij Danneels. We kregen vrijheid om veel materialen zelf te kiezen. En dan is het fijn om te zien hoe alles perfect bij elkaar past.”

Rani en Lander woonde al enkele jaren samen op een appartement in Aalter en had geen haast om te bouwen. “Na een tijd begin je daar toch meer over na te denken,” weet Lander. “En je kijkt sporadisch eens rond op het internet. Bij Danneels had ik het project in Knesselare gezien op de website. Dat trok me wel aan, maar écht concreet was onze zoektocht toen nog niet.”

“Ik was totaal ontmoedigd. Veel nieuwbouwwoningen waren niet te betalen. Ofwel waren ze echt klein of niet zo kwalitatief. Tot we bij Danneels terechtkwamen.” 

Rani

Enkele maanden later maakten Rani en Lander de klik, want ze vonden nergens een woning naar hun zin. Ze wilden graag in Aalter blijven wonen en vergeleken enkele nieuwbouwprojecten in de buurt. 

“Oudere huizen die we moesten verbouwen, hadden we uitgesloten wegens te duur. Na het bezoek aan enkele nieuwbouwwoningen was ik totaal ontmoedigd. Veel woningen waren niet te betalen, of ze waren echt klein of niet zo kwalitatief.

Ik zei tegen Lander: ‘Wij gaan nooit een nieuwbouw kunnen kopen.’ Tot hij jullie project opnieuw tegenkwam in zijn zoekgeschiedenis. Dan ging het snel.” 

We kregen echt veel voor deze prijs

”We zagen in dat we bij Danneels veel kregen voor de prijs. Zelfs de oprit en de carport waren inbegrepen. We hebben we de kijkwoning in Lievegem bezocht en waren overtuigd. Erna zijn we naar de werf gereden. Toen we hier aankwamen, zeiden we het meteen tegen elkaar: 'zo’n mooi project, voor dat budget op zo’n locatie, waar je alles dichtbij hebt,… dat gaan we niet snel meer vinden.' Zeker niet met zo’n uitzicht op de velden en een zuid gerichte tuin. Het was beslist. Het zou Knesselare worden.”

Intussen vindt Lander al vlot zijn weg naar in Knesselare. Op Moederdag bracht hij niet alleen boterkoeken, maar ook bloemen mee voor Rani, want ook de bloemenzaak lag op zijn wandelweg naar huis. “De supermarkt is hier 500m verder en de school en crèche liggen om de hoek. Lander speelt hier badminton en padel en ik wandel met de kinderwagen tussen weiden met paarden en pony’s. Het is fantastisch om hier te wonen.”

 

Sleutel-op-de-deur? Alleen maar voordelen

“We staan 100% achter onze beslissing, want het biedt veel voordelen. Vooreerst is er het contract. Dat was bij Danneels waterdicht. Elders hadden we al contracten gelezen waarin stond dat de prijs herzienbaar was. Bij Danneels hebben we ons daar nooit zorgen over moeten maken.”

"Iedereen was altijd heel gemoedelijk en behulpzaam. Dat is een fijn gevoel."

Rani

Alleen bij de keuzes van de materialen en het bepalen van de technieken hadden Lander en Rani het wat moeilijk. Het bleek soms lastig om knopen door te hakken. Gelukkig kregen ze daarbij hulp en advies.
 

Iedereen maakte tijd voor ons

“De contacten met de bouwpartners waren heel gemoedelijk. Iedereen was behulpzaam en maakte tijd voor ons. De keukenbouwer werkte verschillende opties voor ons uit. Alles was mogelijk en dat is een fijn gevoel. Ook bij de positiekeuzes van de lichtpunten en stopcontacten. Dat vond ik niet evident. Maar we kregen veel advies en alles is goed gekomen. 

Wij hebben nu een woning helemaal naar onze zin, met veel ruimte én een prachtig uitzicht. Bovendien hebben we ook heel lieve buren. Al die dingen maken voor een jong gezin écht wel het verschil."