Bouwgrond kopen, waarop letten?

Bij Bouwkantoor Danneels komen we tegemoet aan al jouw woondromen. Naast onze sleutel-op-de-deur appartementen en woningen, bieden wij ook bouwgronden zonder bouwverplichting aan om zelf volledig vrij je nieuwe woning te realiseren.

Onze bouwgronden liggen in goedgekeurde verkavelingen op toplocaties. Centraal gelegen, dichtbij de stad of in het centrum en dit op de mooiste plekken in Vlaanderen en delen van Wallonië. En dit voor alle bouwtypes: open, halfopen of gesloten bebouwing.

Het kiezen van de juiste bouwgrond is cruciaal in het bouwproces, maar hoe begin je hieraan? En op wat moet je letten? Onze bouwgrondspecialisten helpen je graag op weg met enkele tips.

Bouwgrond kopen tips

Topligging voor jouw noden

Waar jij graag wil wonen, is een persoonlijke keuze. Zoek je eerder een locatie dichtbij het stadscentrum of de school van de kinderen of wil je liever aan de rand van de stad wonen zodat je in een mum van de tijd op een invalsweg zit richting het werk?

Ga goed na wat voor jou én je gezin belangrijk is en kies de ligging van jouw bouwgrond in functie hiervan.

Wat kan en wat niet?

Heb je bouwgrond op het oog, check dan zeker eerst de omgevingsvergunning. Zo weet je zeker of je er überhaupt mag bouwen. Maar kijk ook na of de kavel is uitgerust met alle nutsvoorzieningen. Als je zelf nog moet instaan voor een nieuwe gasleiding of aansluiting op het rioleringsnetwerk, is dit een redelijke hap uit jouw budget.

Ga ook na of de bouwstijl die jij in gedachten hebt, ook daadwerkelijk mag. In de stedenbouwkundige voorschriften vind je wat mag qua maximale hoogte, breedte en stijl.

Wil je echter zorgeloos een stuk grond kopen? Kies dan voor de geselecteerde bouwgronden van Danneels.

Deze zijn voorzien van alle nutsvoorzieningen en bevinden zich ook in goedgekeurde verkavelingen, zodat je er ten allen tijde mag blijven op bouwen. Ook na de bouwshift. Dat maakt van een stuk bouwgrond in een nieuwe verkaveling ook een goede vastgoedinvestering. 

Staar je niet blind op de prijs per m²

De prijs per m² van bouwgrond wordt niet enkel bepaald door de kwaliteit van de grond. Ook andere factoren zoals de ligging, oriëntatie en bouwbreedte bepalen de prijs. Staar je dus zeker niet blind op de prijs, maar kijk of de ligging naar wens is, of de oriëntatie ok is en bestudeer grondig de bouwvoorschriften.

Kies je voor bouwgrond van Danneels, dan ben je alvast zeker van een topligging. Onze percelen bevinden zich in of dichtbij de dorpskern, weg van drukke straten en autostrades, maar toch dicht bij invalswegen.

Realiseer je thuis

Uiteraard kan je een bouwgrond puur aankopen als investering en deze op een later tijdstip met de nodige winst verkopen, maar meestal wil je er ook je droomwoning neerzetten.

Aangezien Danneels bouwgronden zonder bouwverplichting aanbiedt, kan jij het bouwproces volledig zelf in handen nemen en afspraken maken met alle betrokken partijen.

Je kiest dus zelf jouw architect en aannemers en ook het moment waarop je gaat bouwen. 

 

Liever sleutel-op-de-deur?

Ontbreekt het je aan tijd of wil je graag financiële zekerheid bij de realisatie van jouw nieuwbouwwoning? Dan kan je kiezen voor een sleutel-op-de-deurwoning van Danneels in één van onze nieuwbouwprojecten.

Met deze formule bouw je immers zonder zorgen en heb je de garantie dat de bouwtermijn en jouw budget bewaakt worden. Ook bouwen wij altijd volgens met de strengste kwaliteits- en energienormen.

Klaar voor de zoektocht naar de ideale bouwgrond?

Bekijk de bouwgronden bij jou in de buurt.