Kim & Tony

Kim & Tony

NIEUWBOUWWONING

Kim en Tony wonen sinds enkele maanden in een moderne nieuwbouwwoning aan de Kapellewegel in Wetteren. Als nieuw samengesteld gezin vonden ze de locatie, ruimte en timing van cruciaal belang bij de keuze van hun nieuwe thuis.

“Toen we de kijkwoning hadden bezocht, wisten we het meteen. Dit wordt het. Ik was al overtuigd door de ligging en in de kijkwoning kon ik mijn hele wenslijstje afvinken.”

Kim

Al twee jaar pendelde het koppel tussen twee huizen in Temse en Liedekerke, zo’n 50 km uit elkaar. En dat begon te wegen. Dus besloten ze op zoek te gaan naar een nieuwe woning.

Kim: “We vonden het belangrijk dat onze kinderen, eens ze ouder en zelfstandig zijn, makkelijk op eigen kracht naar school kunnen met de fiets en het openbaar vervoer. Voor ons was de ligging dus belangrijk.”

Opvallend meer ruimte bij Danneels

Ze zochten in de regio Wetteren - Lede en kwamen al snel bij het Danneels-project in Wetteren terecht. Dicht bij het station, de E40 en de winkels in het centrum. “En ik heb hier een brandweerkorps om bij aan te sluiten,” knipoogt Tony, die ook vrijwillig brandweerman is.

Kim: “Ik groeide op in een buurt zoals deze, met leuke sociale contacten. Het is er rustig en aangenaam wonen. En dus kon ik Tony overtuigen om te komen kijken.” 

Tony: ”En ik was snel verkocht, omdat je in deze woningen opvallend meer ruimte hebt dan elders. We zagen huizen waar je boven niet deftig een kast kwijt kan. Hier hebben we volwaardige kamers op de verdieping."

Kim: “Ik ben professioneel actief met interieurvormgeving en in de kijkwoning kon ik mijn hele wenslijstje afvinken: een ruime dressing in de master bedroom, een berging waar veel in kan en een mooi terras als verlengstuk van onze leefruimte." 

"Je krijgt veel kwaliteit voor je geld en met de keuzevrijheid die je krijgt, kan je jouw eigen stempel drukken op de woning.”

Kim

Timing was cruciaal

Kim & Tony kochten hun woning toen de al vloerplaat was gegoten. Dat zorgde voor tijdswinst in hun bouwschema, want ook de timing was cruciaal.

“Eind maart moest Kim uit haar woning, dus de dozen stonden netjes klaar en in een week waren we volledig geïnstalleerd,” blikt Tony terug. “Dat is voor ons ook een serieus voordeel geweest.”

 

Door haar jobervaring bij een keukenbouwer wist Kim goed wat ze wou. "Omdat we de keuken belangrijk vonden, zijn we die helemaal gaan aanpassen naar onze goesting met een uitschuifbare koffiecorner en een extra kastenwand in de woonkamer. Voor de vloeren en het sanitair hadden we standaard al veel keuze uit een mooi gamma.

Sleutel-op-de-deur biedt toch veel voordelen. Je hebt weinig stress en moet enkel je keuken, deuren en vloeren uitkiezen. Alle andere rompslomp is voor de ontwikkelaar. Budgettair krijg je prijs/kwaliteit veel voor je geld en met de keuzes die je hebt, kan je jouw eigen stempel drukken op de woning.”

Super aangename buurt

Intussen wonen Kim & Tony super graag in de Kapellewegel in Wetteren. Met de mensen uit de omgeving vormen ze al een hechte gemeenschap. “Afgelopen zomer hebben we al veel buren beter leren kennen tijdens de vele gezellige avonden op het terras. Wandelaars passeren vaak langs het pad naast de deur. Kinderen vlammen voorbij en zwaaien dan altijd. We hebben echt de gezelligheid van de woonbuurt mee."