Julie & Diego

Julie & Diego

NIEUWBOUWWONING

Julie en Diego hebben in het najaar van 2022 hun intrek genomen in hun stijlvolle landelijke woning in Maldegem. 

“We kunnen niet beter zitten. Het is hier supermooi wonen,” glimlacht Julie terwijl ze om zich heen kijkt.

Hun tuin is netjes aangelegd en hun interieur straalt rust uit. “Alles wat we wilden, vinden we hier terug”.

“We tekenden de overeenkomst en wisten hoe alles eruit zou zien. Op het einde van de rit moesten we gewoon schilderen en verhuizen. Zalig toch!" 

Diego

De twee jonge twintigers groeiden op in Kleit, een deelgemeente van Maldegem. Hun familie en vrienden wonen er nog bijna allemaal en dus wilden ze er zelf ook niet weg. Toen Diego enkele jaren geleden plots een bord van Danneels opmerkte op deze gronden hebben ze geen moment getwijfeld.

“Mijn ouders wonen drie straten verder. Ik werk in de school hier om de hoek en de buren zijn allemaal kennissen. Dat maakt het leven toch allemaal makkelijker,” zegt Julie enthousiast.

“Familie van ons bouwt en regelt alles zelf. En dan merk je dat dat toch een enorme opgave is. Zij moesten elke avond bezig zijn met hun bouw.”

Julie

Duidelijk prijsoverzicht

Het koppel liet er geen gras over groeien en regelde een afspraak met onze nieuwbouwexpert en bezocht een kijkwoning. “Binnen de week hebben we beslist en gekocht. De stijl van de kijkwoning beviel ons helemaal en ook mijn papa merkte meteen op dat alle materialen van uitstekende kwaliteit waren.”

Diego en Julie zochten eerst naar een bestaande woning. “Dat is misschien wel goedkoper in aankoop, maar met de renovatiewerken erbij kwam je duurder uit. En bij een renovatie heb je te veel onzekerheden. Wij wisten op voorhand perfect wat onze nieuwbouw bij Danneels zou kosten en wat we daarvoor kregen. Dat was elders wel eens anders,” vertelt Diego.
 

“De slaapkamers zijn ook ruimer dan bij veel andere projecten. We hebben onze badkamer kunnen uitbreiden en onze zuid gerichte tuin is groot genoeg en toch makkelijk te onderhouden. We wilden eerst voor een halfopen bebouwing gaan, maar dan bleef te weinig budget over voor een mooi interieur. Dus kozen we voor deze gesloten bebouwing, helemaal naar onze wens. Het is ook praktisch. We zijn in twee uur rond met de schoonmaak en dan hebben we meer tijd voor andere dingen.”

Iedereen nam tijd voor ons

Van bij het eerste contact met Danneels voelden Julie en Diego zich welkom. Het contact met de klantenbegeleider en de bouwpartners verliep prima. “We waren toen 23 en 24 en hadden al ervaren dat we elders werden bekeken met een blik van ‘Wat komen die hier doen?’. Bij Danneels nam iedereen nam tijd voor ons, e-mails kregen een vlot en duidelijk antwoord en het was fijn om af en toe ook een rondleiding op de werf te krijgen. Zo zagen we ons huis vorm krijgen.“

Zorgenvrij uitkijken naar droomhuis

Diego passeerde dagelijks langs de werf en wisselde ook tips uit met de bevriende buren. “Zo wees de nieuwbouwexpert van Danneels ons er op dat we met 2 of 4 extra zonnepanelen het E-peil nog verder naar beneden konden halen. Een mooie tip, want we kregen net een certificaat dat ons de komende vijf jaar vrijstelt van onroerende voorheffing. De kost van die extra panelen ligt veel lager dan wat het ons uiteindelijk opbrengt. Dat is bijzonder leuk voor een jong gezin natuurlijk.”  

“Familie van ons bouwt en regelt alles zelf. En dan merk je dat dat toch een enorme opgave is. Zij moesten elke avond bezig zijn met hun bouw. Wij tekenden de overeenkomst, wisten vooraf hoe alles eruit zou zien en moesten op het einde van de rit gewoon schilderen en verhuizen. Zalig toch!”