Hilde

Hilde

NIEUWBOUWWONING

“Bij Danneels heb ik geen enkele ‘ja, maar’ gevonden. De dag na de oplevering woonde ik hier al." 

Hilde woont sinds april in haar moderne nieuwbouwwoning in Knesselare. Ze is een single mama met drie volwassen dochters, waarvan ééntje bij haar inwoont. 

“Het is een grote stap als alleenstaande, maar bij Danneels had ik op elk moment een gerust gevoel.”

“Ik zocht een woning die klaar was voor de toekomst. Ik wou me de komende jaren geen zorgen hoeven te maken over ramen of een verwarmingsinstallatie.” 

Hilde

Al drie jaar was Hilde op zoek naar een nieuwe woning. Ze wou iets ‘instapklaar’ kopen, maar dacht niet meteen aan een nieuwbouwwoning.

“Alleen sta je voor een grote opdracht en als leek kende ik te weinig van de bouw. Ik zocht dus een bestaande woning waar geen zware kosten of verbouwingen nodig waren. Maar dat was niet zo evident. Mijn verwachtingen lagen redelijk hoog.”

“Alles hier maakt me ontzettend gelukkig. Het was de beste beslissing die ik kon nemen met oog op de toekomst.”

Hilde

Beste beslissing met oog op de toekomst

“Ik zocht een woning die klaar was voor de toekomst op vlak van energie. Ik wou me de komende jaren geen zorgen hoeven te maken over ramen of een verwarmingsinstallatie. Toen ik het project van Danneels zag, vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Het was de perfecte locatie: in mijn dorp, vlakbij het werk, een omgeving die ik zeer goed ken. En ook de woning trok me aan: halfopen, mooie stijl, zuid gericht, mooi uitzicht,… Dát is het!

Alles hier maakt me ontzettend gelukkig. Het was de beste beslissing die ik kon nemen met oog op de toekomst. Dit is het laatste huis voor mijn rusthuis, zeg ik al lachend tegen mijn kinderen."

Een veilig gevoel

“Het lastenboek vond ik zeer gedetailleerd. Zelfs de haag en omheining werden erin beschreven. Dat was écht makkelijk voor een leek als ik. En als ik iets niet begreep, kon ik bij mijn klantenbegeleider terecht voor uitleg. Zo kon ik mij concentreren op de leuke dingen; mooie materialen kiezen in de toonzalen. Dat heb ik samen met mijn dochters gedaan."

De keukenbouwer gaf veel goeie raad over de materialen en de opstelling. De keuken en de badkamer wou ik wat meer naar mijn hand zetten en ook voor de binnendeuren had ik iets in gedachten. Je kan in de afwerking zelf je prioriteiten aangeven en zo is alles hier nu helemaal naar mijn zin.

Ik was even bang voor plotse prijsstijgingen, maar in mijn contract stond dat alles vastgeklikt was. Dat gaf me een heel veilig gevoel." 

Goed bezig op de werf

“Ik passeerde langs de werf op weg naar het werk en zei elke dag tegen mezelf ‘ze zijn weer goed bezig’. Ik had zelf nog wat vaker een werfbezoek gewild, maar dat gaat ook niet altijd, hé. Dat begreep ik wel.

De spanning steeg naarmate de opleverdatum dichterbij kwam. Ik was zenuwachtig om alles afgewerkt te zien, maar het was super. Toen we binnenkwamen was alles al netjes gepoetst. Ik kon direct mijn meubels zetten. De dag nadien woonde ik hier al. Heerlijk.”

Nieuwbouw was de juiste keuze

Nu genieten Hilde en haar dochters van de ruimte, van het fantastische uitzicht en van de zon op het terras.

“Ik lag nooit wakker van de werken, alleen van mijn materiaalkeuzes. En mensen met kennis van zaken die hier nu binnenkomen, zeggen het ook ‘Het is mooi. Je hebt echt de juiste keuze gemaakt’ en dat geeft een fijn gevoel.

We hebben ook al een goed contact met de buren. Mijn buurvrouw en ik zijn Danneels aan ’t verkopen, hoor. Haar kinderen zaten bij mij in de klas en we zijn blij dat we elkaar hier opnieuw tegenkomen.”