Herman

Herman

NIEUWBOUWWONING

Herman woont sinds een jaar in een moderne nieuwbouwwoning in Vlissegem, nabij De Haan. Als gepensioneerde man was hij toe aan verandering, na bijna 20 jaar in Oudenaarde te hebben gewoond. De kust bleek dé locatie.

Oorspronkelijk was Herman op zoek naar een bungalow, maar dat idee verdween snel van tafel.

“Alle bungalows die te koop stonden, waren 35 tot 40 jaar oud. Als je uit een woning komt van 20 jaar oud, is dat geen goede beslissing. Ik ben dan maar van dat idee afgestapt en aan de kust iets gaan zoeken.”

Ik had het project hiernaast bezocht, van een andere bouwfirma, maar daar waren de garages te klein. Toen ik hier kwam kijken en de indeling zag, heb ik meteen getekend." 

Herman

Een nieuwe start aan de kust

Herman ging verschillende bouwmaatschappijen af, maar er zat altijd wel iets tegen. De woning was te groot, te klein of te duur. Tot een vriendin hem wees op het project van Danneels.

“Ik had tien jaar geleden al een bouwgrond gekocht van Danneels, zonder bouwverplichting weliswaar. Dit was een zeer positieve ervaring, dus toen ik de plannen zag van het project in Vlissegem, was ik eigenlijk meteen verkocht.”

Voor Herman was het belangrijk om een ruime garage te hebben, maar ook de indeling van de woning sprak hem erg aan. Het feit dat het centrum slechts een kilometer fietsen is, was de kers op de taart.

“Ik verbaas me er nog over dat ze op deze oppervlakte, vooral boven, zo’n goede indeling hebben kunnen maken. Het is in feite geen grote woning, maar ik heb wel vier mooie slaapkamers.”

“Het grote voordeel bij Danneels waren de vaste prijzen. Als bouwheer weet je van tevoren exact wat het je gaat kosten en hoef je je geen zorgen te maken over prijsstijgingen bij materialen of aannemers.”

Herman

Perfect verlopen samenwerking

Over de samenwerking tijdens de bouwfase spreekt Herman vol lof. “Tessa was mijn klantenbegeleider en ik heb helemaal geen verbeterpunten voor haar.

Ze beantwoordde mijn vragen steeds snel en hielp me vlot bij enkele kleine problemen die hebben voorgedaan.”

Wat Herman het meeste bijbleef van heel het bouwproces, is het feit dat alles zo vlot verliep. “Ik wist vooraf niet echt wat ik mocht verwachten. Zo halverwege leek het bijvoorbeeld traag te gaan, maar dan plots ging het weer heel snel. Dat was de enige zorg die ik had tijdens het bouwproces, dat de timing niet gehaald zou worden. Maar uiteindelijk is die zorg zo verdwenen.”

Hij is ook blij met het advies dat hij kreeg tijdens het bouwproces. “In het lastenboek waren zes zonnepanelen inbegrepen. Danneels adviseerde me om vier extra panelen te leggen om het EPC nog verder te verlagen en zo vijf jaar geen onroerende voorheffing te moeten betalen. Dit soort advies is zeer interessant, want ik was hier zelf niet van op de hoogte. Ik ging er graag op in.”

Geen zorgen over prijsstijgingen

“Voor de keuken wou ik een ander merk van toestellen dan de keukenbouwer kon aanbieden. Hier hebben ze geen probleem van gemaakt. Ik moest enkel de afmetingen doorgeven en de rest werd voor me geregeld. Tof, hè. Achteraf heb ik bij keukenbouwer dan ook deuren laten maken voor een vestiaire in de hal.”

Het grote voordeel bij Danneels, wat andere firma’s niet altijd konden aanbieden, waren de vaste prijzen. “Als bouwheer is dat een zeer positief punt. Je weet van tevoren exact wat het je gaat kosten en dat wordt dan ook vastgelegd. Je hoeft je geen zorgen te maken over prijsstijgingen bij materialen of aannemers.”

“Ik wil hier niet meer weg"

Het is ruim een jaar geleden dat Herman naar Vlissegem verhuisde en hij is nog steeds erg blij met zijn beslissing.

“Ik woon in een gloednieuwe woning met ventilatie, vloerverwarming en andere gemakken die ik vroeger niet had. Ik heb hele fijne buren rondom me wonen en met mijn elektrische fiets zit ik op drie minuten in het centrum. Daar kan ik een terrasje doen, het strand op of de kusttram nemen naar een andere badplaats. Ik wil hier niet meer weg.”