Waarom een tuin of terras bij je woning zo belangrijk is

Recent onderzoek toont aan dat maar liefst 75% van de huizenzoekers specifiek een woning met een tuin prefereert. Deze trend benadrukt de groeiende behoefte aan privé buitenruimte, een direct gevolg van de langdurige thuisblijfperiodes tijdens de coronapandemie. De impact van de coronacrisis blijft nazinderen heel wat sectoren van de samenleving en de huizenmarkt vormt daarop geen uitzondering. 

Tuin met terras

Een tuin of terras bij een woning of appartement is meer dan alleen een aangename toevoeging; het is een cruciale leefruimte die de kwaliteit van leven significant verhoogt. Deze buitenruimtes bieden een privé toevluchtsoord waar bewoners kunnen ontspannen, zich kunnen onttrekken aan de dagelijkse stress en genieten van de frisse lucht.

Vooral in stedelijke omgevingen vormen tuinen en terrassen een essentiële verbinding met de natuur, wat bijdraagt aan zowel mentaal welzijn als fysieke gezondheid. Ze bieden ook een perfecte ruimte voor sociale interacties en familieactiviteiten, wat ze onmisbaar maakt in het ontwerp van een modern thuis.

Hogere waardering door coronaperiode

De waarde van een tuin of terras werd tijdens de coronaperiode pas echt duidelijk. Als gevolg van lockdowns en thuiswerken ontstond er een hernieuwde waardering voor buitenruimtes. Tuinen en terrassen dienden als essentiële privéplekken waar mensen veilig konden ontspannen en frisse lucht konden inademen, weg van de beperkingen van het binnen zitten.

In een tijd waarin sociale interactie beperkt was, boden tuinen en terrassen een veilige omgeving voor kleinschalige ontmoetingen, wat hun belang in het moderne wonen extra onderstreepte. De coronaperiode toonde aan dat privé buitenruimtes zoals tuinen en terrassen onmisbaar zijn en heeft ertoe geleid dat deze wellicht blijvend hoger gewaardeerd zullen worden. 

Zelf ook op zoek naar een nieuwe woning met tuin?

Bij Danneels ben je aan het goede adres. Heel wat van onze sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoningen en appartementen zijn hierop voorzien.

Al onze woningen beschikken over een open indeling. Zo kan je ’s avonds in een ruime, lichtrijke leefomgeving vertoeven en overdag genieten van de warme zonnestralen. 

.d Open bebouwing in Kruibeke

Ruim en energiezuinig wonen in een landelijke omgeving? Dat kan in deze prachtige open bebouwingen in Kruibeke. Naast modern en comfortabel, zijn deze gezinswoningen dus ook energiezuinig met een E-peil van 13 of lager. Bovendien kan je hier volop genieten van een ruime zuid gerichte tuin én een uniek vergezicht op het landelijke Kruibeke.

Ook wie graag in Westerlo wil wonen, vindt bij ons nieuwbouwproject in Heultje een mooie gezinswoning mét tuin. Wij bouwen er zes nieuwe woningen met een ruime indeling. Deze halfopen bebouwingen hebben een mooie zongerichte tuin én ook hier een prachtig zicht op de velden. 

Toch liever een mooi terras?

Zoals je hierboven kan zien, wordt het volop genieten van het dakterras van het appartementsgebouw Queen's Tower in Brugge. De ruwbouwfase is hier afgerond en deze nieuwbouwappartementen worden momenteel woonklaar afgewerkt. 

Al onze appartementen hebben 1 of 2 zongerichte leefterrassen, die we bovendien helemaal piekfijn voor je afwerken. 

Appartement te koop
Een appartement met terras?