Techbox verbetert het wooncomfort voor onze klanten

Loyaal partnership met ventilatiespecialist

HVAC- specialist Techbox uit Kuurne is al sinds 2006 één van onze vaste projectpartners. Voor zowat 90 procent van de woningen die Danneels bouwt, staat Techbox in voor het ventilatiesysteem.“We begrijpen elkaar met enkele woorden en hun zin voor vernieuwing maakt mee het verschil,” zegt Danneels-CEO Karsten Foekens.

Een optimaal binnenklimaat

Danneels kiest voor een ventilatiesysteem van het type 'D Comfort'. Dat gebruikt de warmte uit de vervuilde lucht die het afvoert om de verse koude buitenlucht op te warmen alvorens die in de woning te verspreiden. Tot wel 85% van die warmte wordt teruggewonnen.

Het resultaat? Een aangenaam en gezond binnenklimaat, zonder tochtgevoel. Jouw woning blijft mooi op temperatuur én jouw verwarmingssysteem moet niet extra aan de slag. Dat scheelt flink in het energieverbruik. 

Kurt Declerck, CEO Techbox: “Voor elke woning berekenen we de noden en dimensioneren we de installatie, want elke woning is anders. Zo garanderen we een perfecte werking en het gewenste wooncomfort. Uiteraard nemen we ook de vakkundige plaatsing en het afregelen voor onze rekening.

Danneels legt de lat hoog, dat matcht met de verwachtingen die wij aan onze medewerkers opleggen. De leidingen volledig wegwerken, hoort daar ook bij. Samen gaan we voor een hoge afwerkingsgraad. Ventilatie vervult een cruciale taak, maar is het liefst zo onzichtbaar en onhoorbaar mogelijk.”

Voor zowat 90 procent van de woningen die Danneels bouwt, staat Techbox in voor het ventilatiesysteem. Door de jarenlange samenwerking zijn Techbox en Danneels perfect op elkaar ingespeeld.  
 

Karsten Foekens, CEO Danneels: “We weten van elkaar wat we willen en wat we nodig hebben. Techbox heeft veel oog voor innovatie en afwerking. Daar hoeven we zelf dus niet veel over na te denken. We vertrouwen op hun expertise. Techbox was de eerste die D-systemen als standaard zag en de eerste die voor ingewerkte kanalen koos. Die zin voor vernieuwing vinden wij als projectontwikkelaar belangrijk, want zo maken we het verschil. 

Kurt en ikzelf kennen elkaar goed en dat nauw contact sijpelt door op elk niveau. De ploegen op de werf hebben diezelfde fijne wisselwerking. Dat maakt ons een sterke tandem."

"Danneels legt de lat hoog, dat matcht met de verwachtingen die wij aan onze medewerkers opleggen."

Kurt, CEO Techbox

Flexibiliteit troef

Bij 300 gerealiseerde woningen per jaar komt heel wat kijken. Soms wijzigt de planning al eens of zijn er piekmomenten. De slagkracht van Techbox is dan een grote troef.  

Kurt Declerck, CEO Techbox: "Onze ruime stock draagt hier ook aan bij. De leveringsproblemen van de afgelopen jaren hadden geen impact op de projecten van Danneels. We hadden voldoende voorraad om klanten te blijven bedienen. Dat wordt duidelijk gewaardeerd. En uiteraard loopt er zelfs in het partnership af en toe iets niet helemaal volgens plan.”

Karsten Foekens, CEO Danneels: “Blijven praten en proactief oplossingen zoeken, typeert een goede samenwerking. Vanuit die constructieve houding bekijken we momenteel ook of we de samenwerking met Techbox in de toekomst nog kunnen uitbreiden.”


© Met dank aan Sterck Magazine voor het interview.  

Werk maken van jouw woondroom?

Bekijk ons aanbod in jouw regio.