"Samen met Danneels garanderen we een kwalitatieve woning"

Claeys Architecten ontwerpt al meer dan 12 jaar Danneels-woningen

Wanneer we 'architectuur' zeggen, schieten meteen beelden van duizelingwekkende wolkenkrabbers door ons hoofd. Maar ook de architectuur van een sleutel-op-de-deurwoning of -appartement is evengoed specialistenwerk. Een kunst die onze partner- architectenbureaus uitstekend beheersen. We zetten één van hen in de kijker: Claeys Architecten uit Roeselare.
 

Claeys Architecten uit Roeselare is al 12 jaar, één van de vaste huisarchitecten van Danneels. Samen met GC Architecten (Meulebeke), Berkein Architects (Aalter) en TRiAS (Antwerpen, Mechelen, Turnhout) geven zij vorm aan heel wat van onze woonprojecten. En dus bepalen zij mee hoe het straatbeeld er in Vlaanderen uit gaat zien. 

Specifieke aanpak voor sleutel-op-de-deur

Sabine Deleu, Claeys architecten: “Wij richten ons op specialisaties zoals industriebouw, kantoorbouw, projectontwikkeling en sociale huisvesting eerder dan op particuliere woningbouw. Door ons werk voor projectontwikkelaars bepalen wij mee hoe onze woonomgeving eruit komt te zien. Dat is iets wat mensen aanbelangt én beroert. Daarom ook vinden wij het als architecten heel belangrijk werk.”

Sleutel-op-de-deurprojecten vragen een aparte aanpak van een architect, zowel qua ontwerp als qua doorlooptijd.

Sabine Deleu: “Het is altijd een uitdaging om zo nauwkeurig en doordacht mogelijk met de beschikbare ruimte om te gaan. Ondertussen weten we goed hoe we ruimtes zo functioneel mogelijk moeten uittekenen. Als architect moet je echter ook kort op de bal kunnen spelen, zodat de ontwikkelaar zijn project vlot kan realiseren. De periode tussen het indienen van een dossier en de start van de realisatie proberen we zo kort mogelijk te houden.”

Vlotte onderlinge communicatie

De relatie tussen de architecten en de projectcoördinatoren van Danneels is een ander sterk punt in deze samenwerking. Afhankelijk van de realisatiefase, is er tweewekelijks overleg op de werf.

Sabine Deleu: “Dat werkt zeer vlot. Iedereen kan zeggen waar het op staat, zonder paraplu’s open te trekken. Die open communicatie en constructieve aanpak komt de klant ten goede. Dat wil je uiteindelijk ook als architect. Zo kan je fier zijn op een realisatie.”

Sabine  Deleu: “Zo wonnen we met Danneels een ontwerpwedstrijd dan ook voor een woonproject op Hoog-Kortrijk, dat momenteel wordt gerealiseerd. Als  twee betrouwbare partners de krachten bundelen, weten lokale besturen ook dat ze vertrouwen kunnen hebben in dat project. Samen met Danneels garanderen we altijd een kwalitatieve woning, met duurzame materialen en een verfijnde afwerking.”

 

Nieuwbouw Heist-op-den-Berg
Werk maken van jouw woondroom?

Bekijk ons aanbod in jouw regio.