Onze projectvoorbereiders geven eigenheid aan elke Danneels- woning

Katty, Evelyne & Lisa speuren elke dag naar de ideale combinaties voor de buitenafwerking van onze nieuwbouwwoningen en -appartementen. Zij zorgen ervoor dat elke woning binnen een project een bepaalde eigenheid krijgt door variaties in de architectuur of de afwerkingsmaterialen. Zo bepalen ze mee het uitzicht van elke Danneels- woning.

Katty & Evelyne kiezen de materialen

“Wij kiezen de gevelstenen en -bekleding, dakbedekking, buitenschrijnwerk, … alles wat alles het uiterlijk van onze woningen bepaalt.”

Katty Danneels, Gedelegeerd Bestuurder

Als gedelegeerd bestuurder is Katty Danneels al jarenlang intens betrokken bij de realisaties van alle woonprojecten van Danneels. Samen met projectvoorbereiders Lisa en Evelyne kiest zij de gevelstenen en -bekleding, de dakbedekking, het buitenschrijnwerk, … alles wat het uiterlijk van onze woningen bepaalt. Samen trachten ze elke woning een bepaalde eigenheid mee te geven.

Woningen op maat van hun omgeving

"Samen met een architectenbureau dat op maat van het project wordt gekozen, geven we invulling aan onze woonomgevingen. We kiezen daarbij niet voor standaard typewoningen, maar werken onze woningen en -appartementen uit in functie van hun omgeving. 

We werken met een aantal vaste architecten, waarmee we goed vertrouwd zijn. Wij geven hen een voorzet over de stijl die we op die locatie voor ogen hebben,” verduidelijkt Katty haar rol. "Die keuze hangt af van een aantal factoren zoals de stedenbouwkundige voorschriften, de omgeving en de bestaande woningtypes in de buurt."

Zo kiezen we vaak voor een meer landelijke bouwstijl in een groene omgeving, terwijl de projecten in de stadsrand een moderne architectuur krijgen. “Of merken we in een gedeeld woonproject dat er al veel woningen in een bepaalde bouwstijl staan, kiezen wij voor een alternatieve architectuur als de voorschriften het toelaten. Zoiets maakt een project net aantrekkelijk,” aldus Evelyne. 

Elke woning net dat tikkeltje anders

Welke materialen we gaan gebruiken, wordt samen met de architect besproken en vastgelegd. Bij Danneels vinden we het belangrijk een mooie woonbuurt te creëren die visueel een eenheid vormt, maar waarin elke woning toch een zekere eigenheid heeft.

Evelyne: “Geen enkele woning zal een exacte kopie zijn van een andere. Elk huis is net iets anders. We variëren in de keuze van de gevelstenen, het type gevelbekleding of bepaalde accenten zoals een luikje, een ander raamtype, ... Ook bij de indeling van de woningen zorgen we voor variatie."

De details én het totaalplaatje

In hun job hebben de dames niet enkel oog voor de details, maar ook voor het totaalplaatje. Kwaliteit, duurzaamheid en isolerende eigenschappen gaan hand in hand met esthetiek. “Het moet niet enkel mooi zijn. We kijken ook naar het gebruikscomfort en de tijdloosheid van materialen. 

Ook kleur is belangrijk. “Alles moet kloppen met de tijdsgeest en we volgen ook bepaalde trends,” vult Evelyne aan. “Nu kiezen we vaker gevelstenen in warme tinten zoals geelwit, taupe, bruin of warm rood. Daarin proberen we een beetje een voorloper te zijn.”

"“Het moet niet enkel mooi zijn. We kijken ook naar het gebruikscomfort en de tijdloosheid van materialen."

Evelyne, projectvoorbereider

Interieurinspiratie voor onze klanten

Die warme uitstraling proberen we bij Danneels ook door te trekken in de interieurafwerking. Daarvoor stellen wij pakketten samen in de toonzalen van onze bouwpartners. We stemmen de materialen en kleuren af op de stijl van de woning. Onze klanten kunnen de binnenafwerking van hun woning zelf kiezen, maar met de pakketten hopen wij hen alvast te inspireren. 

Dat trachten we ook te doen met onze kijkwoningen. We willen onze klanten een duidelijk beeld geven van wat allemaal mogelijk is binnen het basislastenboek. Mensen reageren vaak verrast wanneer ze dat vernemen en daar zijn wij best fier op. Het is uiteindelijk altijd onze bedoeling om een woning te realiseren waar mensen van houden.”

Werk maken van jouw woondroom?

Bekijk ons aanbod in jouw regio.