Burgemeester Dirk De fauw opent opvallende Queen’s Tower in Brugge

Burgemeester Dirk De fauw en Schepen van Ruimtelijke ordening Franky Demon hebben Queen’s Tower aan de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels Brugge officieel geopend. Aan het opvallende appartementsgebouw van 25m hoog werd bijna 3 jaar gewerkt. Het is een realisatie van de Brugse projectontwikkelaar Danneels en een ontwerp van architectenbureau Govaert & Vanhoutte.

“Het is een modernistisch pareltje in de rand van onze historische stad en een opwaardering voor een buurt in transitie,” zei de Brugse burgemeester bij de inhuldiging. De eerste bewoners nemen er eind juni al hun intrek.

Queen's tower Brugge officieel geopend

Toen de plannen van Queen’s Tower begin september '21 werden bekendgemaakt, was het appartementsgebouw het eerste duurzame woonproject van die omvang dat zonder gasvoorzieningen werd voorgesteld. De 19 luxueuze appartementen met 2 of 3 slaapkamers worden verwarmd en gekoeld met geothermie, een ecologisch verwarmingssysteem dat projectontwikkelaar Danneels intussen bij al haar projecten toepast. 

Met een geothermische warmtepomp benut je de warmte uit de grond om de appartementen en het sanitair water te verwarmen. Dat betekent geen CO2-uitstoot meer. Bovendien zorgt de combinatie met vloerverwarming er voor dat het hele gebouw kan verwarmd worden op lage temperatuur. 
 

Officiële opening Queen's Tower Brugge


Verfijnde eyecatcher met fantastische uitzichten

Burgemeester Dirk De fauw en Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon maakten dan ook graag even tijd vrij in hun drukke agenda om dit mooie vastgoedproject te openen. Het is een duurzame realisatie, maar ook architecturaal is Queen’s Tower voor hen een mooi voorbeeld van kwalitatieve inbreiding in de rand van de stad.

Schepen Franky Demon: ”We hebben dit project makkelijk vergund, omdat Sint-Michiels nood heeft aan dergelijke vernieuwingsprojecten. Die transitie werd destijds ingezet met de komst van de Vives Hogeschool aan de Expresweg. Zo zijn we langzaam wat opgeschoven met ook de aanpassingen aan de sportsite van de Xaverianen, die model staat voor de duurzame verweving van sport en cultuur. En nu zorgt Queen’s Tower, die naast de Vives en de Xaverianensite ligt,  voor een noodzakelijke modernisering van het woonaanbod in onze stadsrand.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ik herinner me dat er hier op deze plek lang een supermarktje was. Daarna kwam er een artsenpraktijk, maar alles was verouderd. De nieuwe Queen’s Tower sluit zowel in materiaalkeuze als in architectuur naadloos aan bij vernieuwde omgeving in Sint-Michiels. Een verfraaiing die we straks ook doortrekken op de Veemarkt aan de andere kant van de Expresweg. Dit is een echte landmark voor Sint-Michiels met fantastische uitzichten op de stad en de omgeving.” 


Energiezuinige hoogbouw is de toekomst voor steden zoals Brugge

Danneels-CEO Karsten Foekens is fier op deze realisatie. Het modelappartement op de eerste verdieping kon intussen op heel wat bezoekers rekenen. En die reageren enthousiast op de beschikbare ruimte, het mooie uitzicht en de kwaliteitsvolle materialen die in de bouw- en afwerkingsfase werden gebruikt.

Karsten Foekens, CEO Danneels: “Dit project was voor ons een uitdaging, maar het past helemaal in de nieuwe woonpolitiek die centrumsteden zullen moeten hanteren, nl. projecten die beperkt ruimte innemen, maar toch voldoende wooncapaciteit creëren. Dit is kwalitatieve verdichting. In heel gerichte, afgebakende gebieden kan je opteren voor kwalitatieve hoogbouw met een prestigieuze architectuur die het straatbeeld van de stad verfraait.” 

Danneels en architectenbureau Govaert & Vanhoutte hebben veel aandacht besteed aan Queen’s Tower. “Wat bijzonder opmerkelijk is, is het geslaagde samenspel tussen de sculpturale look van de 25m hoge betonnen gevelwand en de verfijnde verticale lattenstructuur in een behandelde tropische zachthoutsoort. Het bezorgt het gebouw een natuurlijke elegantie,” verduidelijken de architecten. 

Het gebouw werd ontworpen vanuit een maximale zon- en groenoriëntatie voor de bewoners. Grote landschapsramen zorgen voor openheid en binnenin werd de focus gelegd op comfort, veiligheid en privacy. 
 

Appartementen Queen's Tower Brugge


Laatste appartementen te koop

De komende weken worden de eerste appartementen opgeleverd en kunnen de eigenaars hun intrek nemen. Intussen wordt de buitenomgeving nog afgewerkt. Een zijde van het appartementsgebouw krijgt een stijlvolle groenaanleg die zich perfect zal verweven met de wuivende boomkruinen die rondom het gebouw dansen. 

Jurgen Pollet, Nieuwbouwexpert Danneels: “Momenteel is 80% van deze appartementen verkocht. Op het gelijkvloers komt een dokterspraktijk. Op de tweede en vierde verdieping zijn nog twee- slaapkamerappartementen te koop en ook het instapklare modelappartement kan nog verkocht worden. Mensen kunnen op afspraak een bezoek brengen, om zo de sfeer en de kwaliteit van deze realisatie te proeven en te voelen.”

Meer info over Queen's Tower op www.queenstower.be