Danneels geeft jong talent kansen en vertrouwen

1 op 3 werknemers is jonge twintiger of dertiger

Danneels is een groeibedrijf en is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s. Intussen zijn we al met meer dan 60 Danneels-collega's en we blijven aanwerven. Heel wat nieuwe gezichten op de werkvloer dus en daar zit ook een pak jong talent bij. Eén op drie werknemers is een jonge twintiger of dertiger. Hoe ervaren zij hun eerste stappen in het werkveld en wat vinden zij van Danneels als werkgever? Je leest het hier.

.d team klantenbegeleiding

"Bij Danneels kijken ze naar het potentieel van een medewerker, ook al heb je een totaal andere achtergrond of opleiding." 

Bieke, klantenbegeleider

Jonge mensen bouwen onze woonomgeving van morgen

Tessa, Bieke, Bianca, Viktor én Thibaut zijn ‘youngsters’ op de werkvloer en vertellen over hun werkervaring bij Danneels.

“Wij zijn nog maar twintigers, maar wij kunnen bij hier wel onze leefomgeving helpen vormgeven en mee bepalen hoe wij in de toekomst gaan wonen. Zowel naar vormgeving als naar kwaliteit en dat is toch uitzonderlijk,” weten Thibaut en Viktor.


Viktor: “Danneels was het eerste bedrijf waar ik solliciteerde. Ik had een vakantiejob gedaan onder de vleugels van een jonge, maar ervaren projectcoördinator. Een geweldige leerschool. Ik ben hier blijven plakken en een jaar later heb ik me de keuze nog geen seconde beklaagd. De opvolging van veel werven is een complexe technische job. Mijn oudere collega’s helpen me daarbij op een geweldige manier, ondanks hun eigen drukke agenda.”

Heel wat jobs voor jongeren in projectontwikkeling

Bij de ontwikkeling van nieuwe woonprojecten zijn veel mensen betrokken, van aankoop over ontwikkeling tot oplevering. 

 

Thibaut, projectleider ontwikkeling: “Toen ik mijn thesis maakte in de richting Stedenbouw & Architectuur aan het Sint- Lucasinstituut/KU Leuven zocht ik in de vacatures naar een gevarieerde job die aansloot bij mijn studiekeuze. Danneels vond ik een interessant bedrijf, dicht bij huis en met een uitdagend aanbod. Enerzijds het ontwerpen van verkavelingen en anderzijds het contact met aannemers, overheden en stedenbouwkundige diensten.”

Bianca, juridisch medewerker: “Drie dagen na mijn eerste gesprek werd ik aangenomen. Zelfs voor een delicate materie zoals wetgeving, contracten & vergunningen kreeg ik de nodige ruimte en tijd om dossiers aan te pakken zonder dat iemand over de schouder zat mee te kijken. Je voelde meteen dat je vertrouwen kreeg en dat geeft je zelfvertrouwen een boost.

Tessa, klantenbegeleider: “Na 2 jaar bij een architectenbureau, had ik het wel gezien. Weinig variatie, vastgekluisterd aan je bureau, geen contact met klanten en anderen gingen met de vruchten van je werk lopen. Nu heb ik dagelijks gesprekken met klanten waarin ik mijn technische kennis kwijt kan. Wij leveren de woningen op en dat zorgt voor een kwaliteitsvolle jobinhoud.”

.d team klantenbegeleiding

Grote betrokkenheid en groeikansen

Jonge mensen kansen en vertrouwen geven is een bewuste keuze van het management. Onze onderneming groeide uit tot één van de grote spelers in Vlaanderen op het vlak van projectontwikkeling, maar het familiale karakter is altijd belangrijk gebleven.

"We zitten in een omgeving met echt fijne mensen. Iedereen werkt voor hetzelfde doel. Tegelijk neemt het bedrijf allerlei grote en kleine initiatieven om voor een goeie werksfeer te zorgen."

Bianca, juridisch medewerker

Een warm bedrijf met een menselijk gelaat

Tessa, klantenbegeleider: ”Van bij het eerste sollicitatiegesprek met de CEO & HR-verantwoordelijke had ik zo’n ontspannen en warm gevoel. En dat hoorde ik ook van andere collega’s. Het gaat om kleine, menselijke dingen die bij ons het verschil maken. Zo belde de HR-verantwoordelijke me tijdens een ziekteperiode op met de oprechte bezorgdheid hoe het met me ging.”

Bieke, klantenbegeleider: “Ik voelde meteen een drive die ik bij andere bedrijven nooit voelde. Hier verliep alles heel spontaan. Bij Danneels kijken ze naar het potentieel van een werknemer, ook al heb je een totaal andere achtergrond. En ze doen er alles aan om een leuke sfeer op de werkvloer te creëren. Er zijn niet veel bedrijven waar de CEO 's middags mee in de keuken aanschuift.” 

Bianca, juridisch medewerker: “We zitten in een omgeving met  fijne mensen. Iedereen werkt voor hetzelfde doel. Tegelijk neemt het bedrijf allerlei grote en kleine initiatieven om voor een goeie werksfeer te zorgen. Attenties op je verjaardag, dag van de medewerker of Pasen, leuke teambuildings , ... En dat zorgt voor een leuke dynamiek op de werkvloer.”

Word jij ons nieuw talent?