Werf in de kijker: Woonbuurt Torhout in afwerkingsfase

Eerste bewoners verhuizen vóór kerst

Verhuizen. Het is altijd voor iedereen een bijzonder moment. Eentje met een beetje - veel - stress, maar tegelijk met kriebels en een warm gevoel, waarbij je uitkijkt naar een nieuwe fase in je leven.

Dat zal voor Julie straks niet anders zijn. Net voor kerst neemt zij als eerste haar intrek in haar nieuwe thuis in het woonproject van Danneels in Torhout. Zij brengt als eerste leven in de brouwerij in de Wijnendalestraat.

16 sleutelklare, moderne woningen wachten er op hun nieuwe eigenaars. Het project gaat zijn afwerkingsfase in.

Nieuwbouwproject Torhout

Werfcoördinator Jonas Neirynck van Danneels is best trots op dit project. “Ondanks het coronajaar hebben we dit woonproject zonder veel vertraging kunnen realiseren. En bovendien is elke bouwfase hier eigenlijk supervlot verlopen, zonder grote zorgen. Dat is voor alle aannemers aangenaam werken.”

Rustig, groen en comfortabel wonen

Jonas leidt ons even rond in deze nieuwe buurt, die heerlijk rustig is gelegen in Torhout, aan de rand van deelgemeente Wijnendale. De woningen liggen in een verkeersluwe nieuwe straat, waar dus enkel plaatselijk verkeer komt.

Bij het binnenrijden van het woonproject staan twee nieuwe huizen in verfijnde landelijke stijl, en op de rest van de verkaveling -eens het hoekje om- ontdek je stijlvolle, compacte woningen in een moderne architectuur.

Elk huis heeft zijn eigenheid door een gevarieerd spel van de Metropolis Urbis Bruin of Aula Rood gevelstenen van Wienerberger en de opvallende houtstructuren in duurzaam thermowood. De meeste huizen kijken uit op een mooi klein stukje bos.

Bouwconsulent Jurgen Pollet hoort dat dit mensen enorm aantrekt: “De rust die je hier ervaart, de aanwezigheid van groen en het feit dat je toch snel in Torhout of Aartrijke staat met de fiets is voor veel mensen een meerwaarde. Mede daardoor loopt het project ook vlot in verkoop.” 

Vooruitkijken naar de zomer in jouw nieuwe thuis

Met werfcoördinator Jonas komen we aan de woning op lot 10, achteraan de nieuwe woonbuurt. “Deze woning is opgeleverd. De eigenaars zijn intussen volop aan het schilderen en straks zal Julie hier haar eerste kerst kunnen vieren in een nieuwe bubbel, want zij verhuist eerstdaags. En daar worden ook wij als werfcoördinator gelukkig van.”

Het team van Ivan Ameye heeft hier knap werk geleverd. “Het metselwerk is echt mooi en verzorgd gedaan. Ook de woning naast Julie’s huis, lot 9 en de woningen aan de overkant staan al wind- en waterdicht. 

Ook op lot 6 en 7 worden de ramen eerstdaags geleverd en wordt het plat dak afgewerkt. We zijn er bijna. In de andere woningen is er al gepleisterd en ligt de chape. Hier en daar wordt intussen ook al gevloerd.” lacht Jonas tevreden.

“Wie hier nu koopt, weet dat hij in principe een mooie zomer tegemoet gaat in een perfect afgewerkt huis. En dat zijn toch mooie vooruitzichten. Op een paar maanden tijd kan je hier probleemloos je woning betrekken. Instapklaar, met afgewerkte keuken, badkamer… die je zelf nog kan kiezen in de afwerkingsfase.” vult bouwconsulent Jurgen Pollet het verhaal verder aan.

Ook nieuwe kijkwoning bijna klaar

Op lot 14 wordt gewerkt aan de toekomstige kijkwoning. Dieter Casteleyn uit Eernegem is er net bezig met de aanleg van de voortuin en tuinafsluiting.

Dit wordt het nieuwste pareltje onder de kijkwoningen van Danneels.​​​​​​​ “Sanitairman Marc Goethals plaatst hier straks het kwalitatieve topmateriaal van Sax. Fluvius komt de aansluiting doen en dan kan de woning verwarmd worden. Klaar om in te richten dus.

Wellicht kunnen mensen hier eind januari een afgewerkte woning komen bezoeken. Zo kan je zelf ervaren dat onze kwaliteitsnormen voor constructie en afwerking bijzonder hoog liggen.”

Nu het zonnetje even door de grijze wolken piept en de gevels en houtconstructie doet schitteren, valt het op… dit is echt een leuke plek om te wonen.

Nieuwbouw te koop Torhout
Op zoek naar een nieuwe woning?

Danneels dankt alle aannemers op dit project: 

Funderingswerken Filip De Backer | Ruwbouwwerken Ivan Ameye | Schrijnwerk Verada & Interlegno | Gevelbekleding Woodstoxx | Chapewerken Jobomix | Dakbedekking Saniroof | Elektriciteit Filip Deneweth | Pleisterwerken 5TA Gistel | Sanitair Marc Goethals & SAX | Trappen Schotte | Keukens Gero Wingene | Voegwerken Berghman en BVBA Guns | Poorten Maldex NV