Service na verkoop maakt mee het verschil

Julie en Kim helpen onze klanten ook na de oplevering met praktische en administratieve zaken.

Een zekere servicegarantie na aankoop van een product vinden we als consument niet meer dan normaal. Maar in de bouwsector is dat lang niet altijd een evidentie. Bij Danneels maken we er wél een punt van om ook na de oplevering van een woning onze klant een dienstverlening te garanderen. Voor Julie en Kim is het een erezaak om onze klanten zo snel mogelijk te helpen nadat ze in hun nieuwe woning zijn ingetrokken.
 

.d Team Service na verkoop

Je kent het vast wel, nadat je bent verhuisd, ontdek je nog altijd van die kleine dingetjes. Een opstop die moet gebeuren aan de trap, een aangifte die moet gedaan worden. Vaak weten we niet hoe we dat allemaal snel en vlot geregeld krijgen.

Bij Danneels kan je daarvoor rekenen op Julie en Kim, twee vriendelijke en kordate medewerkers van onze Service na verkoop. Kim zorgt voor de praktische opvolging van de dienstverlening, Julie legt zich toe op de administratieve elementen.

" Wij willen dat de laatste indruk van Danneels bij de klant ook een goeie indruk is, zodat ze een gelukkige klant blijven.”

Julie, team Service na verkoop

Klantentevredenheid staat altijd voorop

“Een hoge klantentevredenheid is bij Danneels ons absolute streefdoel. ‘We build people happy’ geldt ook nadat de mensen hun laatste factuur hebben betaald en hun woning definitief is opgeleverd. Wij zijn in principe het laatste aanspreekpunt voor de eigenaars na het hele bouwtraject. En dus willen wij dat de laatste indruk van Danneels bij de klant ook een goeie indruk is, zodat ze een gelukkige klant blijven”, weet Julie uit ervaring.

Tussen de voorlopige en de definitieve oplevering van een woning zit meestal een jaar verschil. In die tijd neemt de klant zijn intrek in zijn woning, ook al moeten dan vaak nog enkele kleine zaken in het huis worden afgewerkt. Alle technische installaties functioneren. Je leert je nieuwe thuis kennen.

Twaalf maanden later, bij de definitieve oplevering, moeten eventuele vastgestelde gebreken zijn verholpen en keur je als klant alle werken van de aannemers definitief goed. Voor veel bedrijven zit hun job er dan ook op. Niet bij Danneels… 

.d team Service na verkoop

Eén correct en snel schakelend aanspreekpunt

Ook na de definitieve oplevering blijven we een tijd lang ter beschikking van de klant. In een woning waarin geleefd wordt, moet nog wel eens iets worden bijgestuurd. “Een woning ‘zet’ zich altijd o.a. door de weersomstandigheden. Of na het eerste gebruik moeten sommige zaken nog eens worden bijgeregeld… garagepoorten, ramen, deuren. Normale, klassieke dingen. Daarvoor nemen klanten dan vaak contact met ons op,” vertelt Kim.

Een extra dienstverlening dus, waarbij onze medewerkers de betrokken aannemers contacteren en aansporen om nog eens bij de nieuwe eigenaars langs te gaan. “Wij kunnen hen makkelijker bereiken, dringen al eens meer aan, zodat de klant snel geholpen wordt. Door de drukke agenda van de aannemers is het niet altijd makkelijk voor een klant om hen voor een kleinigheidje te laten passeren. Wij kennen vaak de planning van de aannemer en proberen zo’n bezoek er wel tussen te krijgen.”  

Het team probeert de noodzaak correct in te schatten en snel te handelen. “Maar soms moeten we aan een klant ook wel eens uitleggen dat bijvoorbeeld de levering van een product, vb. een andere deurkruk, zeker in de huidige omstandigheden, iets langer kan duren en dat we geduld moeten vragen. De meeste klanten appreciëren die eerlijkheid ook.”

.d team Service na verkoop

Julie helpt met administratieve taken

Naast het organiseren van interventies geven Julie en Kim informatie over gebruikte materialen of toelichting bij bepaalde technieken. Door de toenemende digitalisering van de administratie krijgen ze ook vaak vragen over documenten.
 
Julie: “De klant weet niet altijd wat ze precies nodig hebben of waar ze de nodige documenten kunnen vinden. Dus helpen we hen al tijdens het bouwproces met o.a. bij de aanvraag voor de nutsvoorzieningen. Maar ook na de oplevering regelen we nog tal van zaken. Een keuring voor de binnenwaterinstallatie, de documenten voor de zonnepanelen,… het is makkelijk als de klant daarvoor bij één en dezelfde contactpersoon terecht kan, die zijn weg kent.”

Zowel Julie als Kim proberen alles zeer nauwkeurig op te volgen, met een positieve, communicatieve ingesteldheid. Door het toenemend aantal projecten proberen zij de service na verkoop goed georganiseerd te krijgen.

Klanten met vragen nemen best via e-mail contact op met het team Service na verkoop. Wie een vraag naar het serviceteam stuurt, mag er zeker van zijn dat er zo snel mogelijk een concreet antwoord volgt.

Heb jij een vraag voor Julie of Kim?