Sleutel-op-de-deur kopen in tijden van quarantaine

Coronacrisis of niet, mensen zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe woning. Waarom ook niet? Nu we allemaal veel meer thuis zitten, is er ook meer tijd om je toekomstige woning te kiezen.

Dankzij de digitalisering kunnen projectontwikkelaars hun activiteiten doorzetten. Nu bezoeken ter plaatse niet meer mogelijk zijn, openen slimme digitale oplossingen nieuwe deuren.

Sleutel-op-de-deur nieuwbouw heeft een heuse stap voor op de verkoop van bestaande woningen. Hierbij wordt de keuze namelijk vaak gemaakt op basis van de bouwplannen. Een fysieke rondleiding is hier dus meestal niet mogelijk.

Digitaal overleg

We leven in een digitaal tijdperk en nieuwe communicatietoepassingen zitten al jaren in de lift. We sturen een sms of een WhatsAppbericht als we een vraag hebben. En fysieke meetings doen we meer en meer via Zoom of Skype. Er zijn talloze alternatieven en het aanbod wordt enkel groter. Digitalisering wordt de norm en ook de vastgoedmarkt zal zich verder aanpassen. De huidige crisis versnelt dit proces alleen maar.

Zo kan je bij Danneels vanaf nu eenvoudig een video-overleg boeken met onze verkoopmedewerkers. Die digitale videogesprekken zijn een ideaal alternatief voor een fysieke afspraak.

Tijdens een videogesprek krijg je meteen het antwoord op al jouw vragen. Ook plannen en lastenboeken kunnen samen worden overlopen en besproken. Je kan eenvoudig een video-overleg reserveren bij het project van jouw voorkeur op onze website.

Meer tijd = sneller beslissen

Mensen die nu een nieuwe woning zoeken, nemen sneller een beslissing. We zijn meer en langer thuis waardoor we meer tijd hebben om een aankoopbeslissing te nemen. Hierdoor neemt dit minder tijd in beslag. Waar dit voordien ongeveer 5 weken duurde, zien we dat de beslissing nu vaak binnen 2 tot 3 weken wordt genomen.

En wat na de quarantaine?

Na de crisis, en wanneer we massaal weer aan het werk kunnen, zal ook de vraag naar nieuwe woningen verder stijgen. In tegenstelling tot sommige berichten, voorspellen we dat de vraag naar woningen en appartementen tussen de 200.000 en 400.000 euro groter zal blijven dan het aanbod. Een prijsdaling is hier dan ook niet aan de orde. Je doet er met andere woorden dus goed aan om nu al voor je nieuwe woning te kijken.

Daarbij komen nog de voordelen die een sleutel-op-de-deurwoning met zich meebrengt. Je geniet als klant van de Wet Breyne en een volledige budgettaire zekerheid. Een welgekomen bescherming in financieel onzekere tijden. Eenmaal je keuze voor de woning vast ligt, neemt Danneels alle zorgen uit handen. Zo hoef je niet druk te maken over je nieuwe woning.

 

Op zoek naar een nieuwe woning

Neem alvast eens een kijkje in ons aanbod sleutel-op-de-deur. Aarzel ook niet ons te contacteren voor extra uitleg of om een afspraak te maken. Onze verkoopmedewerkers staan voor je klaar. Je kan mailen, bellen of een video-overleg inplannen.

 

 

Erkend vastgoedmakelaar met BIV 205.106 (België), onderworpen aan de deontologische code BIV. Controle-instantie: BIV, Luxemburgstraat 16B, 1000 BRUSSEL. Plichtenleer: KB van 27 september 2006
Privacybeleid