Nieuwe buren slaan aan het voetballen

Dat het aangenaam wonen is in een Danneels- woonbuurt bewijzen deze buren én hechte vrienden uit Ardooie. Maak kennis met ‘ZVC De Poerbussers’, een nieuwe zaalvoetbalclub waarvan alle spelers in onze nieuwe verkaveling in -jawel- de Poerbusstraat wonen.  

“Er staan in totaal 48 nieuwe woningen met voor 90 procent jonge gezinnen”, zeggen Dieter Verbeest en Gertjan De Neve. "De zaalvoetbalploeg is niet het eerste initiatief in onze straat. Een aantal vrouwen stichtte al vzw De Poerbussers waarmee ze activiteiten rond Sinterklaas, Pasen en Halloween organiseren. En in de zomer zorgt de vzw voor een straatfeest.”

Bij de mannen ontstond het idee om een zaalvoetbalploeg op te richten en dus gingen ze op zoek naar een sponsor. Die vonden ze bij projectontwikkelaar Danneels die de woningen in de Poerbusstraat bouwde én nu dus ook voor de voetbaltruitjes zorgde.

Zelden klikt het tussen buren in een staat zo snel en zo goed. “Bij ons ging dat allemaal vanzelf. We begonnen allemaal rond dezelfde periode te bouwen en sloegen dan al regelmatig een babbeltje met elkaar”, aldus Dieter Verbeest.

Veertien mannen en één vrouw staan op de spelerslijst. In de lokale competitie zijn ze de enige ploeg met een vrouw op het terrein. En wat voor één; Joyce Vandenhende heeft een voetbalverleden in tweede nationale. Afgelopen zaterdag wonnen de Poerbussers alvast hun wedstrijd met 7-4.