Investeren in vastgoed? Enkele tips van onze bouwadviseur

Vastgoed aankopen doe je maar beter weloverwogen. Bouwadviseur Jurgen Pollet geeft je graag enkele tips. 


1. Mik op een realistisch rendement 

"Vastgoedprojecten die 5 à 10 procent rendement beloven, zijn vaak niet realistisch. Een rendement van 2,5 à 3 procent is dat wel. Dat is nog altijd zo'n 25 à 30 keer meer dan jouw spaargeld bij de bank momenteel oplevert".


2. Hou rekening met de locatie

Ook bij verhuur is de locatie belangrijk. "We merken dat mensen vooral op zoek gaan naar panden in het centrum en dicht bij het werk, scholen en winkels. Steden zijn dus interessant. In een meer landelijke gemeente is een pand in de buurt van het marktplein altijd een goede keuze."


3. Kies voor nieuwbouw

"Een huurder wil graag een mooie keuken en badkamer. Verouderde panden liggen daardoor minder goed in de markt. In een nieuwbouw is alles nagelnieuw en in perfecte staat".

"Nieuwbouw betekent ook geen onverwachte kosten voor plotse herstellingen. De eerste 20 jaar zal je ook geen renovaties moeten uitvoeren. Een nieuw gebouw voldoet aan de nieuwste energienor­men en dat is voordelig voor koper én huurder". 

4. Hou een normale prijsklasse voor ogen

"We zien dat de klassieke één- en tweeslaapkamer apparte­menten het erg goed doen op de huurmarkt. Die worden aangeboden in de categorie van 600 à 750 euro. In die prijsklasse is de vraag het grootst", aldus Jurgen. Bovendien is dat ook de meest interessante categorie als je het pand zou willen verkopen. Zo bekom je hier ook vaak nog een mooie meerwaarde.   

5. Voorkom leegstand 

Als jouw pand leeg staat, ontvang je ook geen huur. Dat is belangrijk voor jouw rendement. Kies daarom voor een afgewerkt appartement of pand zodat je meteen kan verhuren. Pin je ook niet te fel vast op die laatste extra 25 euro huur die je zou kunnen vragen. De snelheid waarmee je kan starten met verhuren is belangrijker. Tel zelf maar uit: het duurt een eindje alvorens je een maand leegstand ophaalt met 25 euro extra huur. 


Benieuwd naar meer?  
Bekijk enkele investeringsopportuniteiten 

 

 

Erkend vastgoedmakelaar met BIV 205.106 (België), onderworpen aan de deontologische code BIV. Controle-instantie: BIV, Luxemburgstraat 16B, 1000 BRUSSEL. Plichtenleer: KB van 27 september 2006
Privacybeleid