Middelkerke zet in op betaalbaar wonen voor jonge gezinnen

Projectontwikkelaar Danneels stelt een nieuwe woonbuurt voor met 94 percelen bouwgrond in het mooie Middelkerke. Rustig gelegen percelen voor gesloten en halfopen bebouwing op een toplocatie aan zee. De wegenis werd aangelegd en alle nutsleidingen werden voorzien. Alle werken werden zopas afgerond en de percelen zijn bouwrijp.

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele: “Wij zijn zeer verheugd dat Danneels dit prachtige project in Middelkerke realiseert want er is op vandaag echt een woningsnood in onze gemeente. Als gemeentebestuur willen we inzetten op betaalbaar wonen voor jonge gezinnen.

Om hen een duwtje in de rug te geven, voorzien we een toelage voor de aankoop van een eerste woning. Deze verkaveling is een uniek project op een schitterende locatie. Wie hier straks gaat bouwen, heeft een prachtig uitzicht op het landelijke Middelkerke“.

Deze percelen liggen in een rustige groene omgeving op 1 km van de markt en 2 km van het strand. Kinderen kunnen van hieruit via veilige fietswegen naar school. 

De bouwgronden vallen onder een charter van de gemeente dat in een voorrangsperiode voorziet voor kopers die een band met Middelkerke hebben. Schepen van Ruimtelijke Ordening Liliane Pylyser-Dewulf: “Wie al in Middelkerke woont of werkt, geven we zo tijdelijk een streepje voor op mensen die van buiten de gemeente komen.”