"Echt een nieuwe thuis"

Jozef en Suzanna mogen zich de eerste eigenaars noemen van een woning in Residentie ’t Hooghe. Zij beslisten om hun zelfgebouwde woning met 1.600 m² grote tuin te wisselen voor een onderhoudsvriendelijk, comfortabel en hedendaags appartement.

«Het onderhoud van de tuin werd zwaar,» zegt het koppel.

Als ze zouden verhuizen, genoot Aartrijke hun absolute voorkeur: «We zijn hier geboren, voelen een sterke binding met de gemeente en nemen er actief deel aan het verenigingsleven. Het was dan ook een meevaller toen we vernamen dat Danneels het project ’t Hooghe zou opstarten.»

De keuze viel op een zeer ruim appartement met uitkijk op de straat, voorzien van terrassen voor- en achteraan. «We houden ervan dat er wat beweging te zien is, vandaar de keuze voor uitzicht op straat», legt Jozef uit. «Ook het genieten van de buitenruimte waren we gewoon.»

Het koppel heeft alles op plan beslist. «We hebben wel elk detail volledig vrij kunnen kiezen, zodat het echt onze nieuwe thuis kan worden», klinkt het tevreden bij de eigenaars. «Ik heb de werf van heel nabij kunnen volgen. Ik sprak regelmatig met architect Tom Jonckheere, die de werken zeer goed opvolgde. Dat gaf ons een heel geruststellend gevoel.»

© Uit bijlage 'Kijkwoningen', Het Laatste Nieuws, 22 april 2016

Lees hier de volledige reportage

Bekijk alle beschikbare appartementen in Residentie 't Hooghe